Întrebări frecvente

Sari direct la

Alegerea anvelopelor potrivite

Printre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi atunci când conduci pe timp de iarnă se numără utilizarea anvelopelor de iarnă. Aceste anvelope speciale, concepute pentru a funcționa la temperaturi scăzute și pentru a crește aderența pe asfaltul acoperit cu gheață sau zăpadă, oferă o siguranță mai mare decât anvelopele convenționale. 

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pentru orice mașină care circulă pe drumurile publice, atât pentru cele comerciale, cât şi pentru autoturismele personale. Pneurile de zăpadă sunt marcate cu literele literele M (mud = noroi) și S (snow = zăpadă), sub forma M+S, M.S sau M&S. 

Cauciucurile de iarnă diferă de cele de vară din punct de vedere al zonei de contact, al canelurilor și al rigidității benzii de rulare. Anvelopele de iarnă au caneluri mai mari pentru un plus de aderență, în timp ce cauciucurile de vară au canelurile mici și mai puțin adânci.

Vei găsi dimensiunea anvelopei pe partea laterală a anvelopelor actuale. Dimensiunea anvelopei arată ceva de genul „225/45r18 91w”. Este important să verifici atât anvelopele din față, cât și din spate, deoarece dimensiunile pot fi diferite.

De asemenea, Anvelopela te poate ajuta să afli cum să descoperi dimensiunile anvelopelor tale accesând ghidul nostru aici: https://anvelopela.ro/ghid-anvelope/

Anvelopela oferă o gamă de anvelope potrivite vehiculului tău. Pentru a vedea opțiunile disponibile, trebuie doar să introduci dimensiunea anvelopei în motorul nostru de căutare. Apoi, îți vor apărea anvelopele care sunt potrivite pentru vehiculul tău.

Noile reglementări privind etichetarea performanței anvelopelor te va ajuta să faci o alegere informată asupra anvelopelor, pentru a afla mai multe despre etichetele fiecărei anvelope apasă click pe iconițele din dreptul produselor.

Odată ce ți-ai ales anvelopele, ești la doar un click distanță de a aranja montarea la un centru local de montare a anvelopelor, în ziua și la ora care ți se potrivesc.

Noile reglementări europene adoptate la 1 noiembrie 2012 stipulează că toate anvelopele trebuie să fie etichetate cu privire la performanța lor pe carosabil umed, economia de combustibil, distanța de rulare și zgomotul produs de acestea la drum.

Noile etichete pentru anvelope sunt foarte ușor de citit, au același sistem de clasificare cu litere de codare ca și alte produse, cum ar fi mașini de spălat și frigidere. Anvelopele sunt evaluate pe o scară de la A-G, A fiind cea mai bună. Aceasta este o veste excelentă pentru consumatori, deoarece acum putem face o alegere informată prin evaluarea performanței.

Ne propunem să oferim o gamă de anvelope pentru toate buzunarele însă dacă nu găsești anvelopele pe care le cauți te rugăm să ne trimiți un e-mail la contact@anvelopela.ro cu marca și dimensiunea anvelopelor pe care le cauți și vom face tot posibilul să te ajutăm.

Cum comand

Găsești anvelope potrivite pentru vehiculul tău. introducând dimensiunea anvelopei tale pe site-ul web Anvelopela.ro. După ce ai ales anvelopele, vei putea să introduci județul și codul poștal, astfel încât să poți verifica dacă avem un centru partener de montare în zona ta și să selectezi data și ora la care vrei să te programezi pentru montare.

Alternativ, poți selecta opțiunea noastră de livrare la domiciliu pentru a-ți livra anvelopele direct la ușă sau poți alege opțiunea noastră de montaj la domiciliu. După finalizarea plății pentru anvelope pe pagina noastră de confirmare, anvelopele tale vor fi expediate conform preferințelor tale preselectate.

Nu, în acest moment nu acceptăm comenzi telefonice. Acceptăm doar comenzi plasate online, prin intermediul coșului de cumpărături.

Utilizăm codul poștal pentru a putea să îți arătăm cel mai apropiat centru de montaj partener. Ca să îți cauți codul poștal, intră pe acest link https://www.posta-romana.ro/cauta-cod-postal.html

Vei primi un e-mail de confirmare care detaliază ce produse ai comandat, numele și locația stației de montaj, data și ora montajului (dacă ai ales montajul local). După ce anvelopele sunt expediate, vei primi un alt email cu numărul AWB care iți permite să urmărești comanda. Anvelopele vor fi apoi trimise direct la stația de montare și tot ce trebuie să faci este să mergi la atelier în ziua și la ora programării pentru schimbarea de anvelope.

Este posibil ca e-mailul să fi fost filtrat în secțiunea de spam/ junk, te rugăm să verifici dacă s-a întâmplat acest lucru. Dacă nu ai primit e-mailul de confirmare, te rugăm să ne trimiți un e-mail la contact@anvelopela.ro și vom verifica.

Nu îți fă griji. Te rugăm să ne trimiți un e-mail la contact@anvelopela.ro cât mai repede posibil, cu detaliile comenzii tale curente și modificările pe care dorești să le faci, iar noi ne vom ocupa de restul. Te rugăm să reții că este posibil să trebuiască să schimbăm data montajului, în funcție de momentul în care ne anunți sau să nu mai putem să facem modificări la comandă deoarece anvelopele au fost deja procesate sau trimise. 

După plasarea comenzii, vei primi numărul de AWB. Dă click aici https://anvelopela.ro/urmarire-comanda/ pentru mai multe detalii. 

Lucrăm îndeaproape cu furnizorii noștri și echipa de distribuție și vom urmări întotdeauna să te anunțăm dacă vremea rea a întârziat livrarea anvelopelor tale. 

Dacă întâmpini vreme nefavorabilă în zona ta, te rugăm să ne contactezi la contact@anvelopela.ro sau direct centrul de montaj pentru a verifica programarea înainte de a merge la vulcanizare.

Prețuri și plată

Nu avem prețuri ascunse, atunci când cumperi de pe anvelopela.ro vezi prețul total al anvelopelor, iar livrarea este întotdeauna gratuită. Dacă dorești să accesezi montajul la unul din atelierele noastre partenere sau montaj la domiciliu, prețul montajului va fi afișat însă plata se va realiza la centru sau direct montatorului după ce anvelopele au fost montate.

Nu oferim factură TVA deoarece nu suntem plătitori de TVA în acest moment. Putem oferi factură fără TVA dacă ne contactezi pe email la contact@anvelopela.ro

Plata se efectuează online în momentul comenzii anvelopelor folosind un card de credit sau de debit prin Ipay de la BT sau prin Revolut. Mai multe informații poți găsi aici https://anvelopela.ro/cum-platesti/

Solicităm detaliile tale personale pentru a putea să plasezi comanda pe site-ul nostru web. Adresa de e-mail este necesară pentru a îți putea trimite confirmarea comenzii tale. De asemenea, cerem numărul tău de telefon astfel încât să te putem contacta rapid cu întrebări sau actualizări legate de comanda ta. Solicităm adresa completă pentru a ști unde să livrăm anvelopele sau pentru a putea găsi cel mai apropiat atelier. 

Livrare

În prezent avem două opțiuni de livrare disponibile. Alege livrarea la domiciliu pentru ca anvelopele să fie livrate acasă, la serviciu sau în altă locație dorită pentru montaj la domiciliu sau dacă dorești să mergi la vulcanizarea auto preferată. În caz contrar, selectează opțiunea montaj la un atelier pentru a livra anvelopele direct la o stație de montaj convenabilă pentru tine.

Nu, livrarea la domiciliu include doar livrarea anvelopelor tale la domiciliu, serviciu sau o altă locație prestabilită. Livrarea este gratuită însă va trebui să te ocupi de montare singură după ce ți-au fost livrate anvelopele. 

Dacă ești interesată de montarea anvelopelor, oferim și opțiunea de a alege montaj la atelier sau montaj la domiciliu. Dă click aici https://anvelopela.ro/cum-montam-la-atelier/  și aici https://anvelopela.ro/cum-montam-mobil/ pentru mai multe detalii.

Opțiunea de montaj la atelier include livrarea de anvelope direct la unul dintre centrele de montaj partenere din zona ta. Dacă alegi această opțiune, ai posibilitatea să găsești o vulcanizare locală direct pe site și să faci o programare pentru montare în ziua și ora dorită. Pentru mai multe informații despre această opțiune și prețuri montaj dă click aici https://anvelopela.ro/cum-montam-la-atelier/ 

Montare anvelope

După ce ai selectat anvelopele, ți se va cere să introduci județul și codul poștal chiar pe pagina anvelopei, iar apoi ți se va prezenta cea mai apropiată stație de montaj. 

Da, partenerii noștri sunt selectați cu atenție și verificați în mod regulat.

Da, plata montajului este separată și se face la atelierul ales de tine după montarea anvelopelor. Doar plata pentru anvelope se realizează pe site-ul anvelopela.ro.

Dacă dorești să schimbi programarea, te rugăm să ne trimiți un e-mail la contact@anvelopela.ro. Nu uita să incluzi numele, adresa și numărul de referință al comenzii.

Nu este necesar să contactezi atelierul deoarece noi ne ocupăm de totul pentru tine. După ce cumperi anvelopele, îți vom trimite un e-mail de confirmare și anvelopele tale vor fi trimise direct la stația de montaj aleasă.

Dacă te confrunți cu condiții meteorologice severe și comanda ta va avea întârzieri, te vom contacta pentru a te informa. Poți lua legătura cu noi la contact@anvelopela.ro

Îți recomandăm ca înainte ca anvelopele să fie montate pe vehiculul tău să le verifici să corespundă cu comanda plasată pe site. Dacă nu știi cum și ce să verifici dă click pe acest link pentru mai multe informații: https://anvelopela.ro/ghid-anvelope/

Deasemenea poți cere ajutorul mecanicului să te asiste în această privință. În situația puțin probabilă în care acestea nu corespund, anvelopele vor fi înlocuite în cel mai scurt timp posibil. Te rugăm să reții că anvelopele o dată montate și rulate nu mai pot fi returnate.

Nu, nu există formulare pe care trebuie să le semnezi.

Nu, din păcate, opțiunea noastră de livrare la domiciliu nu include montarea. Acest lucru va trebui să fie aranjat de tine la o dată ulterioară.

Cu toate acestea, avem opțiunea de montare la domiciliu prin vulcanizările noastre mobile partenere care îți pot monta anvelopele acasă la un cost suplimentar. Această opțiune poate fi selectată după ce ai ales anvelopele. În caz contrar, poți alege opțiunea noastră de montaj la un atelier partener la ora și data care îți sunt convenabile. Plata pentru montare se realizează la centru. Pur și simplu introdu județul și codul poștal corespunzător pentru a vedea stațiile de montaj din apropiere.

Montarea va varia în funcție de numărul de anvelope, dimensiune și tipul acestora. În general durează cam 10 minute pe roată. Tehnicianul îți va putea oferi un interval de timp mai precis când ajungi la stația de montaj.

Unele vehicule precum Citroen și Peugeot au jante din aliaj care nu au capace centrale detașabile. Dacă mașina ta are jante din aliaj este necesar un adaptor universal pentru a finaliza montarea anvelopei. Îți recomandăm întotdeauna să suni atelierul înainte de a comanda pentru a verifica dacă au capacitatea de a finaliza montarea. Dacă în zona ta nu există un atelier auto local care să aibă acest adaptor universal, îți recomandăm să mergi la un dealer Citroen sau Peugeot.

Rotirea anvelopelor nu poate fi aranjată de noi, dacă dorești ca anvelopele tale să fie rotite, te rugăm să contactezi direct atelierul pentru a verifica, însă reține că acest serviciu se plătește separat la centru. Dacă alegi opțiunea unui montator mobil, te rugăm să verifici înainte ca mecanicul să sosească, astfel încât să fie informat înainte de programare. Acest serviciu implică o taxă suplimentară.

Informații despre anvelope

Anvelopela oferă garanție pe viață – gratuită la toate anvelopele! Garanția pe viață te va acoperi în cazul foarte puțin probabil în care anvelopa prezintă o defecțiune din cauza procesului de fabricație sau a materialelor utilizate.

Pentru detalii și excluderi dă click aici: https://anvelopela.ro/garantie-pe-viata/ 

Toate anvelopele de pe Anvelopela.ro sunt noi. Vârsta anvelopelor este marcată cu un număr DOT afișat pe flancul anvelopei. Majoritatea anvelopelor de pe Anvelopela.ro au DOT recent, dar pot fi și cazuri în care unele anvelope pot avea un DOT mai vechi de aceea vă recomandăm să verificați pe pagina respectivei anvelope în dreptul anului. DOT-ul Este prescurtarea din limba engleză a Department of Transportation și reprezintă un set de patru cifre de tipul 1119. În acest exemplu, înseamnă că anvelopa a fost produsă în săptămâna 11, din anul 2019.

Recomandări

Anvelopele pe care le folosești depind de perioada anului și de locul unde dorești să călătorești. Legea nu este clară în ceea ce privește schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă și nici nu impune o dată anume. Cu toate acestea, legea prevede că nu ai voie să conduci cu anvelope de vară pe zăpadă, gheață sau polei. Așadar, dacă știi că vei fi la munte, ar fi bine să montezi anvelopele de iarnă din timp.

Pe lângă schimbarea obligatorie de anvelope, sunt situații în care vei începe să observi alunecări ocazionale pe șoselele ude atunci când anvelopele au profilul sub 5 mm. În acest moment, ar trebui să începi să cauți pneuri noi deoarece sunt prea uzate. Deasemenea, poți să măsori profilul anvelopei folosind o monedă de 5 bani. Moneda de 5 bani are prezentă pe partea din față două linii, una deasupra și una sub cuvântul „bani”. Introdu moneda de 5 bani în centrul anvelopei, într-un șanț, cu linia de pe moneda verticală. În cazul în care linia de pe monedă rămâne în afara șanțului, anvelopa este uzată și trebuie înlocuită. Dacă linia monedei intră în profil, înseamnă că avelopa are mai mult de 5 mm și se mai poate utiliza.

Anvelopele mașinii tale sunt o parte esențială a experienței tale de condus. Îți recomandăm să inspectezi adâncimea benzii de rulare a anvelopelor și să te asiguri că acestea sunt în stare bună înainte de fiecare călătorie.

Este important să fie montată o anvelopă cu același indice viteză sau cu un indice puțin mai mare decât cel cu care a fost echipat inițial vehiculul tău. Ar trebui să verifici acest lucru în manualul vehiculului sau poți afla mai multe informații în Ghidul Anvelopela: https://anvelopela.ro/ghid-anvelope/

Presiunea corectă a anvelopelor variază în funcție de vehicul. De obicei, vei găsi presiunea corectă pentru vehiculul tău pe interiorul capacului de benzină, pe o etichetă în zona ușii și în manualul vehiculului. Ar trebui să verifici săptămânal presiunea în anvelope pentru a te asigura că anvelopele sunt în siguranță în orice moment. Nu uita că presiunea în anvelope se va modifica pe măsură ce sarcina și greutatea mașinii tale se schimbă.

Anvelopele Run Flat sunt special concepute pentru a susține greutatea vehiculului și a permite continuarea deplasării, după o pierdere de presiune. Acest tip de anvelopă are flancurile întărite și îți vor permite să te deplasezi fără probleme până la cea mai apropiată vulcanizare. Acest lucru minimizează riscurile asociate cu explozia anvelopelor și accidentelor rutiere. Nu trebuie să îți faci griji cu privire la deteriorarea jantei, deoarece aceste anvelope sunt proiectate să reziste.

Nu uita că nu trebuie să montezi anvelope Run Flat pe o mașină care nu este configurată pentru a le folosi și nici nu trebuie să montezi anvelope normale pe o mașină configurată pentru anvelope Run Flat.

După cum se știe, Codul Rutier interzice circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă. Anvelopele de iarnă sunt indispensabile pentru conducerea pe timp de iarnă. Acest lucru se datorează faptului că anvelopele sunt construite cu un compus de cauciuc care își păstrează flexibilitatea pe vreme rece și sporește tracțiunea pe zăpadă, gheață și drumuri umede. Aderența superioară a anvelopelor de iarnă te va ajuta să conduci în siguranță când temperatura exterioară este sub 7°C.

Desigur, limitele de viteză trebuie respectate în orice moment. Chiar dacă anvelopele de iarnă au deobicei o viteză mai mică de rulare decât anvelopele obișnuite, acestea nu ar trebui să afecteze viteza cu care conduci. Te rugăm să reții că viteza ar trebui redusă atunci când conduci în condiții nefavorabile.

Specialiștii recomandă schimbarea cauciucurilor atunci când temperatura medie zilnică se menține peste +7 °​C pe parcursul unei perioade mai lungi, nu doar o zi. Înainte de folosirea în trafic a mașinii cu anvelopele schimbate este indicată o verificare la un centru specializat. 

Este important să nu uiți să schimbi anvelopele atunci când se încălzește, deoarece acestea lucrează mai mult și riscă să se deterioreze. De aceea, recomandăm schimbarea lor la timp.

Este esențial să deții o anvelopă de rezervă în stare bună în cazul în care suferi o pană, o explozie de cauciuc sau o deteriorare gravă a uneia dintre anvelope. Dacă ai mașina echipată cu anvelope Run Flat atunci puteți fi liniștită că vei putea ajunge la cel mai apropiat atelier pentru reparații.

Contact Anvelopela

Ne poți trimite un e-mail la contact@anvelopela.ro sau ne poți contacta pe chat-ul live și vom fi bucuroși să te ajutăm. Te rugăm să incluzi un număr de contact pentru a te putea contacta din nou cu ușurință. De asemenea, poți folosi pagina noastră de contact aflată aici: https://anvelopela.ro/contact/

Retururi și rambursări

Da, este ușor să faci modificări la comanda ta. Pur și simplu completează formularul de schimbare comandă cu numele complet, numărul comenzii și detaliile comenzii tale curente, spune-ne ce modificări dorești să faci și te vom ajuta.

Dacă dorești să anulezi comanda, te rugăm să completezi formularul de anulare comandă de aici. Să ai numărul de referință al comenzii la îndemână.

Dacă nu ești mulțumită de achiziția ta, ai nevoie de orice asistență sau ai intrebări suplimentare, te rugăm să ne trimiți un e-mail la contact@anvelopela.ro. Echipa noastră este pregătită să te ajute.

La Anvelopela ai timp 30 de zile să te răzgândești! Află informații citind politica de retur https://anvelopela.ro/politica-de-retur/ sau află informațiile de bază mai jos.

Procedura de retur in 3 pasi:

  • Completează formularul de retur asigurându-te că produsul respectă condițiile de retur. Ce informații conține formularul: detaliile tale, adresa pentru retur, numărul comenzii, motivul returnării produselor.
  • După aprobarea cererii, Anvelopela va trimite curierul să ridice produsul pe care vrei să îl returnezi de la adresa menționată în formular. Trebuie să predai reprezentantului firmei de curierat doar produsele pe care vrei să le returnezi (factura de achiziție nu se returnează). Curierul va emite un document de transport. Clientul nu va achita nicio suma de bani către curier.
  • După ce primim produsele, echipa Anvelopela verifică produsele, întocmește factura de retur și, după caz, înlocuiește bunurile cu altele noi sau rambursează prețul acestora în contul tău.

Nu uita! Returul poate fi solicitat în maximum 30 de zile de la primirea anvelopelor și poți solicita înlocuirea anvelopei cu un alt tip sau returnarea contravalorii.

Anvelopele sunt acceptate la retur doar dacă sunt noi (nu au fost montate pe jante) și sunt în exact aceeași stare ca în momentul recepționării acestora de către client împreună cu etichetele acestora. Nu se vor accepta retururile, dacă produsele prezintă urme de uzură și nu mai pot fi revândute ca noi.

Vom efectua rambursările în termen de 14 zile de la primirea produsului (produselor) înapoi. Toate rambursările vor fi efectuate prin creditarea cardului cu care ai plătit.

Întrebări frecvente generale

Uzura anvelopelor sau dezechilibrul roților pot face ca volanul să vibreze. Dacă observi o vibrație în timp ce conduci, este important să mergi la un atelier auto care să verifice acest lucru pentru tine. Lăsat neverificat, efectul pe termen lung ar putea fi un consum mai mare de combustibil, probleme la direcție și frânare.

Dacă mașina ta trage într-o parte spre stânga sau dreapta este important să mergi la o verificare, deoarece înseamnă că este posibil ca frânele, anvelopele sau sistemul de suspensie și direcție să aibă o problemă.

Ne pare rău, însă nu oferim acest serviciu pe Anvelopela.ro în acest moment. Dacă crezi că pana poate fi reparată, îți recomandăm să vizitezi o vulcanizare și să le ceri să arunce o privire la anvelopa ta astfel încât să îți spună dacă poate fi reparată.

Ar trebui să verifici anvelopele când roata este dreaptă pentru orice impact vizibil, pierdere de presiune și deteriorare a benzii de rulare. Dacă mașina trage într-o parte, este posibil ca echilibrul să fi fost afectat. Este important să ceri unei vulcanizări să verifice problema.

Tehnicienii folosesc utilaje de echilibrare profesionale cu rotire și atașează greutăți (deobicei plumb) roților pentru a potrivi echilibrul acestora.

Meniu

Descarcă formularul de verificare a anvelopelor

Descarca formular de verificare anvelope

Anvelopela necesită informațiile tale de contact pentru a te informa despre produsele și serviciile noastre. Te poți dezabona de la aceste comunicări oricând. Consultă Politica noastră de Confidențialitate pentru detalii despre dezabonare și protecția datelor tale.